print this page

Animator in het Jeugdwerk


Heb jij interesse om jouw eerste stappen te zetten in de wereld van het Jeugdwerk en wil je Animator worden?! Dan is het traject Animator in het Jeugdwerk absoluut een must voor jou!Het traject Animator in het Jeugdwerk

Het theoretisch deel: de cursus - 50 uren

TopVorm.net biedt jou gedurende een 6-daagse cursus een do-it-yourself-opleiding waarin je volgende competenties ontwikkelt:

Je neemt actief deel aan de verschillende sessies:

De cursusinhoud bestaat uit een gezonde mix van theorie en praktijk.

Let wel!

Omdat dit een erkende kadervormingscursus betreft, dienen er 50 verplichte vormingsuren gegeven te worden. Deze uren worden tijdens onze cursussen bewust gebald op 6 dagen. Een eenvoudig rekensommetje leert je dat dit dus een zeer intensief programma betreft. 

Uiteraard valt er ook tijdens en naast de verschillende cursusblokken nog altijd één en al plezier te beleven. Toch start je best met de juiste mindset (dit is een cursus, geen kamp).    

Het praktische deel: de stage - 50 uren

Slaag je voor de cursus, dan kan je de volgende fase aanvatten. Hierbij leg je een stage in het Jeugdwerk af. Deze bestaat uit minstens 50 uren begeleiding. Deze kan je altijd bij Top Vakantie vzw afwerken, maar evengoed bij een eigen gekozen erkende organisatie in het Jeugdwerk.

Gedurende deze stage toon je dat je de competenties van een Animator bezit.  Tijdens de cursus wordt alles over de formaliteiten voor deze stage uitgelegd. Je hoeft hiervoor dus zeker niets op voorhand te plannen.

Jouw attest

Heb jij tijdens je stage aangetoond alle competenties te bezitten, dan kan je jouw traject afwerken. 

Top Vakantie kan jouw attest uitreiken op basis van jouw correct ingevulde trajectboekje en zo gauw je effectief 16 jaar bent. Doorheen het jaar worden hiervoor meerdere fysieke en/of digitale terugkommomenten georganiseerd.  


Voorwaarden

Minstens 15 jaar zijn (!) bij aanvang van de cursus.

Pas zo gauw je zelf 16 jaar bent, kan je jouw attest effectief ook behalen! Je kan dus perfect je volledige traject voordien afwerken, het attest zal pas vanaf de leeftijd van 16 jaar volgen!


Data


Zomer 2024zaterdag 29/06/2024-donderdag 04/07/2024
Herfst 2024zaterdag 26/10/2024-donderdag 31/10/2024
Kerst 2024donderdag 26/12/2024-dinsdag 31/12/2024
Krokus 2025zaterdag 01/03/2025-donderdag 06/03/2025
Pasen 2025zaterdag 05/04/2025-donderdag 10/04/2025
Zomer 2025dinsdag 01/07/2025-zondag 06/07/2025

Bij een inschrijving voor een cursus zal je zoals steeds automatisch via e-mail bij de bevestiging van de inschrijving onmiddellijk ook de factuur ontvangen. We vragen met aandrang om de hierop vermelde betalingstermijn (1 maand) effectief te respecteren zodat we het overzicht kunnen behouden dat wie op de deelnemerslijst staat ook effectief nog steeds de intentie heeft om deel te nemen.  Jouw attest

Wordt jouw totale parcours als positief beoordeeld, dan krijg je jouw, door de Vlaamse overheid erkende, attest van 'Animator in het Jeugdwerk' uitgereikt zo gauw je minstens 16 jaar oud bent. 

Top Vakantie vzw leidt jaarlijks meer dan 200 cursisten op. Eventuele behaalde attesten worden standaard jaarlijks op 2 mogelijke momenten uitgereikt. Dit om enerzijds de opvolging van de trajecten te kunnen garanderen, anderzijds om het administratief ook onder controle te houden. De eerstvolgende vastgelegde data worden op elke cursus kenbaar gemaakt.

Bij voorkeur gebeurt een uitreiking tijdens een terugkommoment. Dit blijft immers een ultiem leermoment: je leert uit de ervaringen van anderen, maar evenzeer leren ook wij nog steeds uit jullie ervaringen.

Iedereen die in aanmerking komt voor een attest ontvangt in de aanloop van een uitreikmoment steeds meer informatie (wat, waar, wanneer, hoe deelnemen, ...) via e-mail.Locatie en hoe er te geraken

Onze cursussen Animator vinden, buiten uitzonderingen, plaats op volgende locatie:

Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior, Hotellaan 10, 8670 Sint-Idesbald.

Deze cursuslocatie is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist op eigen houtje naar de cursus. Desgewenst brengen we jou in contact met andere deelnemers die uit jouw buurt afkomstig zijn om te carpoolen of samen met het openbaar vervoer te reizen.

  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Excelsior

Prijs

€ 210,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je, afhankelijk van gemeente tot gemeente, een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

* Op het einde van de cursus ontvang je, inbegrepen in de prijs, ook jouw eerste Top Vakantie-T-shirt.

* Dit betreft een interne cursus. Verblijf, maaltijd en opleiding zijn in de prijs inbegrepen. Enkel eventueel barverbruik 's avonds dient ter plekke betaald te worden.


  Schrijf je hier in!