print this page

Instructeur in het Jeugdwerk


Heb je goesting om jongeren te vormen in het Jeugdwerk? Wil je graag je eigen ervaringen delen? Dan bieden wij je graag een uitgebreid gamma van tools aan tijdens het traject Instructeur. De nieuwe generatie Animators klaarstomen? Daar zorgen we samen voor!


Het traject Instructeur in het Jeugdwerk

Het theoretische deel: de cursus - 50 uren

TopVorm.net biedt je gedurende twee weekends (waaronder één verlengd) een intensieve opleiding waarin je volgende competenties ontwikkelt:

Je neemt actief deel aan de verschillende sessies:

De cursusinhoud bestaat uit een gezonde mix van theorie en praktijk. Let wel! Er dienen 50 vormingsuren gegeven te worden. Deze cursus is dus sowieso een vrij intensieve cursus!

Het praktische deel: de stage - 50 uren

Slaag je voor deze cursus dan word je verder begeleid in jouw specifiek traject. Je legt ook een stage af van minstens 50 uren vorming in het Jeugdwerk. Deze kan je altijd bij Top Vakantie vzw afwerken tijdens één van onze Animator- of eigen vormingscursussen. Maar evengoed kan je de stage bij een eigen gekozen erkende organisatie in het Jeugdwerk afwerken.

Het reflectiemoment: Terugkomdag voor Stagiairs - 1 dag

Na een positief beoordeelde stage word je uitgenodigd om aan een Terugkomdag voor Stagiairs, het sluitstuk van jouw traject, deel te nemen. Deze Terugkomdagen worden meermaals per jaar ingericht. We reflectieren die dag over jouw traject en de manier waarop je je de nodige competenties van een Instructeur in het Jeugdwerk eigen hebt kunnen maken.

Wordt jouw totale parcours als positief beoordeeld, dan krijg je jouw, door de Vlaamse overheid erkende, attest van 'Instructeur in het Jeugdwerk' uitgereikt zo gauw je minstens 18 jaar oud bent.

TopVorm.net

TopVorm.net is de groep Instructeurs van Top Vakantie vzw. Naast de begeleiding van de kadervormingscursussen organiseren zij permanente vormingsmomenten (o.a. Mix Max-dagen en Animator²-weekend) en geven ze sessies (o.a. dagelijks leven) op onze andere vormingscursussen (Instructeur Motoren, Groom en Ritmeester, Ski- en Snowboardbegeleider). Behaal je jouw attest van Instructeur in het Jeugdwerk, ben je bereid om bepaalde engagementen op te nemen binnen de vormersploeg door bijvoorbeeld op regelmatige basis mee cursus en vormingen te geven en deel te nemen aan de vormersweekends en wil je de visie en missie van TopVorm.net onderschrijven, dan kan je nadien ook uitgenodigd worden om toe te treden tot TopVorm.net.Voorwaarden


Data

2020-2021

WE I: 05-07/03/2021

WE II: 12-14/03/2021

WE III: 26-27/03/2021

Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior

 


Locatie en hoe er te geraken

Onze cursus Instructeur vindt plaats op volgende locatie:

Vormingsinstituut Excalibur en Vakantiecentrum Excelsior, Hotellaan 10, 8670 Sint-Idesbald.

Deze cursuslocatie is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist op eigen houtje over en weer naar de cursus. Desgewenst brengen we jou in contact met andere deelnemers die uit jouw buurt afkomstig zijn om te carpoolen of samen met het openbaar vervoer te reizen.

Tijdens de weekendcursus word je de eerste avond telkens om 20.00u ter plekke verwacht. Let op: er wordt dan geen avondmaal voorzien, we gaan meteen van start!

  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Excelsior

Prijs

€199,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je afhankelijk van gemeente tot gemeente een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

  Schrijf je hier in!