print this page

Instructeur in het Jeugdwerk


Heb je goesting om jongeren te vormen in het Jeugdwerk? Wil je graag je eigen ervaringen delen? Dan bieden wij je graag een uitgebreid gamma van tools aan tijdens het traject Instructeur. De nieuwe generatie Animators klaarstomen? Daar zorgen we samen voor!


Het traject Instructeur in het Jeugdwerk

Het theoretische deel: de cursus - 50 uren

TopVorm.net biedt je gedurende twee weekends (waaronder één verlengd) een intensieve opleiding waarin je volgende competenties ontwikkelt:

Je neemt actief deel aan de verschillende sessies:

De cursusinhoud bestaat uit een gezonde mix van theorie en praktijk. Let wel! Er dienen 50 vormingsuren gegeven te worden. Deze cursus is dus sowieso een vrij intensieve cursus!

Het praktische deel: de stage - 50 uren

Slaag je voor deze cursus dan word je verder begeleid in jouw specifiek traject. Je legt ook een stage af van minstens 50 uren vorming in het Jeugdwerk. Deze kan je altijd bij Top Vakantie vzw afwerken tijdens één van onze Animator- of eigen vormingscursussen. Maar evengoed kan je de stage bij een eigen gekozen erkende organisatie in het Jeugdwerk afwerken.Voorwaarden


Data

2024-2025

WE I: vrijdag 04/10/2024 - zondag 06/10/2024

WE II: donderdag 31/10/2024 - zondag 03/11/2024

Vakantiecentrum Excelsior


Jouw attest

Wordt jouw totale parcours als positief beoordeeld, dan krijg je jouw, door de Vlaamse overheid erkende, attest van 'Instructeur in het Jeugdwerk' uitgereikt zo gauw je minstens 18 jaar oud bent. 

Top Vakantie vzw leidt jaarlijks meer dan 200 cursisten voor een jeugdwerktraject op. Eventuele behaalde attesten worden standaard jaarlijks op 2 mogelijke momenten uitgereikt. Dit om enerzijds de opvolging van de trajecten te kunnen garanderen, anderzijds om het administratief ook onder controle te houden. De eerstvolgende vastgelegde data worden op elke cursus kenbaar gemaakt.

Bij voorkeur gebeurt een uitreiking tijdens een terugkommoment. Dit blijft immers een ultiem leermoment: je leert uit de ervaringen van anderen, maar evenzeer leren ook wij nog steeds uit jullie ervaringen.

Iedereen die in aanmerking komt voor een attest ontvangt in de aanloop van een uitreikmoment steeds meer informatie (wat, waar, wanneer, hoe deelnemen, ...) via e-mail.


TopVorm.net

TopVorm.net is de groep Instructeurs van Top Vakantie vzw. Naast de begeleiding van de kadervormingscursussen organiseren zij permanente vormingsmomenten (o.a. Mix Max-dagen en Animator²-weekend) en geven ze sessies (o.a. dagelijks leven) op onze andere vormingscursussen (Instructeur Motoren, Groom en Ritmeester, Ski- en Snowboardbegeleider). Behaal je jouw attest van Instructeur in het Jeugdwerk, ben je bereid om bepaalde engagementen op te nemen binnen de vormersploeg door bijvoorbeeld op regelmatige basis mee cursus en vormingen te geven en deel te nemen aan de vormersweekends en wil je de visie en missie van TopVorm.net onderschrijven, dan kan je nadien ook uitgenodigd worden om toe te treden tot TopVorm.net.


Locatie en hoe er te geraken

Onze cursus Instructeur vindt plaats op volgende locatie:

Vakantiecentrum Excelsior en Vormingsinstituut Excalibur

Verblijfsadres: Hotellaan 10, 8670 Sint-Idesbald

Deze cursuslocatie is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist op eigen houtje over en weer naar de cursus. Desgewenst brengen we jou in contact met andere deelnemers die uit jouw buurt afkomstig zijn om te carpoolen of samen met het openbaar vervoer te reizen.

De eerste avond van elk weekend word je telkens om 20.00u ter plekke verwacht (verblijfsadres). Let op: er wordt dan geen avondmaal voorzien, we gaan meteen van start!


Prijs

€ 210,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je afhankelijk van gemeente tot gemeente een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

  Ik schrijf me in!