print this page

Hoofdanimator in het Jeugdwerk


Heb je al ervaring in het Jeugdwerk en wil je je verder specialiseren in creatieve animaties? Wil je jouw leidinggevende skills graag nog verder verdiepen? Dan is het traject Hoofdanimator in het Jeugdwerk dé stap voor jou!


Het traject Hoofdanimator in het Jeugdwerk

Het theoretische deel: de cursus - 50 uren

TopVorm.net biedt je gedurende 50 vormingsuren een leerrijke cursus waarin je volgende competenties ontwikkelt:

Je neemt actief deel aan de verschillende sessies:

De cursusinhoud bestaat uit een gezonde mix van theorie en praktijk. Let wel! Er dienen 50 vormingsuren gegeven te worden. Deze cursus is dus sowieso een vrij intensieve cursus!

Het praktische deel: de stage - 50 uren

Slaag je voor de cursus, dan kan je de volgende fase aanvatten. Hierbij leg je een stage af waarin je minstens 50 uren als Hoofdanimator in het Jeugdwerk aan de slag gaat. Deze kan je altijd bij Top Vakantie vzw afwerken, maar evengoed bij een eigen gekozen erkende organisatie in het jeugdwerk. 

Gedurende deze stage toon je dat je de competenties van een Hoofdanimator bezit. Tijdens de cursus wordt alles over de formaliteiten voor deze stage uitgelegd. Je hoeft hiervoor dus zeker niets op voorhand te plannen.

Jouw attest van Hoofdanimator in het Jeugdwerk

Wordt jouw totale parcours als positief beoordeeld, dan krijg je jouw, door de Vlaamse overheid erkende, attest van 'Hoofdanimator in het Jeugdwerk' uitgereikt zo gauw je minstens 17 jaar oud bent. 

Slaag je voor de stage, dan word je trouwens ook uitgenodigd om aan een Terugkomdag voor Stagiairs deel te nemen. We reflecteren die dag over jouw traject en de manier waarop je je de nodige competenties van een Hoofdanimator in het Jeugdwerk eigen hebt kunnen maken. Bovenal is dit ook een hele fijne reüniedag!


Voorwaarden


Data

Herfst 2021

Inschrijven mogelijk vanaf juli 2021
Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior (Sint-Idesbald)

Weekends 2021

NIEUWE DATA NAV DE CORONAMAATREGELEN!!

WE I: 05/03 - 07/03/2021

WE II: 12/03 - 14/03/2021

WE III: 26/03 - 27/03/2021

Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior (Sint-Idesbald)

Pasen 2021

zaterdag 03/04/2021 - donderdag 08/04/2021Koksijde

Zomer 2021

zaterdag 03/07/2021 - donderdag 08/07/2021Koksijde
   
Terugkomdagen 2021data: later bekendlocaties: later bekend

Locaties en hoe er te geraken

Onze cursussen Hoofdanimator vinden, tenzij anders vermeld, plaats op volgende locaties:

Vormingsinstituut Excalibur

en vakantiecentrum Excelsior, Hotellaan 10, 8670 Sint-Idesbald

Deze cursuslocatie is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist op eigen houtje over en weer naar de cursus. Desgewenst brengen we jou in contact met andere deelnemers die uit jouw buurt afkomstig zijn om te carpoolen of samen met het openbaar vervoer te reizen.

Tijdens de weekendcursus word je de eerste avond telkens om 20.00u ter plekke verwacht. Let op: er wordt dan geen avondmaal voorzien, we gaan meteen van start!

  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Excelsior

Prijs

€199,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je afhankelijk van gemeente tot gemeente een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

* Nam/neem je eerder deel aan het Animator²-weekend, dan wordt de deelnameprijs van dat weekend in minderheid gebracht van deze cursusprijs.


  Schrijf je hier in!