print this page

Animator in het Jeugdwerk


Heb jij interesse om jouw eerste stappen te zetten in de wereld van het Jeugdwerk en wil je Animator worden?! Dan is het traject Animator in het Jeugdwerk absoluut een must voor jou!Het traject Animator in het Jeugdwerk

Het theoretisch deel: de cursus - 50 uren

TopVorm.net biedt jou gedurende een 6-daagse cursus een do-it-yourself-opleiding waarin je volgende competenties ontwikkelt:

Je neemt actief deel aan de verschillende sessies:

De cursusinhoud bestaat uit een gezonde mix van theorie en praktijk. Let wel! Er dienen 50 vormingsuren op 6 dagen gegeven te worden. De Animatorcursus is dus sowieso een vrij intensieve cursus!

Het praktische deel: de stage - 50 uren

Slaag je voor de cursus, dan kan je de volgende fase aanvatten. Hierbij leg je een stage af waarin je minstens 50 uren begeleiding in het Jeugdwerk geeft. Deze kan je altijd bij Top Vakantie vzw afwerken, maar evengoed bij een eigen gekozen erkende organisatie in het Jeugdwerk.

Gedurende deze stage toon je dat je de competenties van een Animator bezit. Tijdens de cursus wordt alles over de formaliteiten voor deze stage uitgelegd. Je hoeft hiervoor dus zeker niets op voorhand te plannen.

Jouw attest van Animator in het Jeugdwerk

Wordt jouw totale parcours als positief beoordeeld, dan krijg je jouw, door de Vlaamse overheid erkende, attest van 'Animator in het Jeugdwerk' uitgereikt zo gauw je minstens 16 jaar oud bent. 

Slaag je voor de stage, dan word je trouwens ook uitgenodigd om aan een Terugkomdag voor Stagiairs deel te nemen. We reflecteren die dag over jouw traject en de manier waarop je je de nodige competenties van een Animator in het Jeugdwerk eigen hebt kunnen maken. Bovenal is dit ook een hele fijne reüniedag!


Voorwaarden

Minstens 15 jaar zijn (!) bij aanvang van de cursus.


Data

Herfst 2021

Inschrijven mogelijk vanaf juli 2021

Kerst 2021

Inschrijven mogelijk vanaf juli 2021

Krokus 2021

zaterdag 13/02/2021 - donderdag 18/02/2021Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior - SINT-IDESBALD

Pasen I 2021

zaterdag 03/04/2021 - donderdag 08/04/2021
KOKSIJDE
Pasen II 2021zaterdag 10/04/2021 - donderdag 15/04/2021KOKSIJDE
Zomer 2021
zaterdag 03/07/2021 - donderdag 08/07/2021
KOKSIJDE


Terugkomdagen 2021data volgen
locaties volgen

Locaties en hoe er te geraken

Onze cursussen Animator vinden, buiten uitzonderingen, plaats op volgende locatie:

Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior, Hotellaan 10, 8670 Sint-Idesbald.

Deze cursuslocatie is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist op eigen houtje naar de cursus. Desgewenst brengen we jou in contact met andere deelnemers die uit jouw buurt afkomstig zijn om te carpoolen of samen met het openbaar vervoer te reizen.

  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Excelsior

Prijs

€ 199,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je, afhankelijk van gemeente tot gemeente, een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

* Op het einde van de cursus ontvang je, inbegrepen in de prijs, ook jouw eerste Top Vakantie-T-shirt.

* Dit betreft een interne cursus. Verblijf, maaltijd en opleiding zijn in de prijs inbegrepen. Enkel eventueel barverbruik 's avonds dient ter plekke betaald te worden.


  Schrijf je hier in!