print this page

Keuzeactiviteiten 1: 

 ‘Talent gedreven omgaan met kinderen’: Kindercoach Sofie Ryckaert neemt ons mee voor een 'hands-on' aanpak. We krijgen praktische tips om talent (h)erkennend te werken op een Top Vakantie-verblijf. Opgelet: deze vorming werd geannuleerd!

 ‘Jeugdwerk zonder grenzen’: Een Tumult-medewerker laat ons kennismaken met de leefwereld en kwetsbaarheden van jonge nieuwkomers. Hoe spelen we hierop in tijdens een kampweek? Waar dienen we rekening mee te houden en hoe motiveren we hen? We staan stil bij de openheid van onze werking en krijgen tips & tricks aangereikt om de betrokkenheid van nieuwkomers te vergroten.

‘Gender in de mix’: Gender, een woord dat we steeds meer horen. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Samen met oud-vrijwilliger Daniël Ray, zoeken we het uit. We nemen ook onszelf onder de loep: denk ik genderinclusief of toch eerder stereotiep? Welke kleine aanpassingen kan ik zelf maken om genderstereotypen te doorbreken of te nuanceren? Daniël rijkt ons tips & tricks aan om tijdens een Top Vakantie-verblijf om te gaan met bepaalde situaties.

'Coolturen: pel de culturele ui tot de kern'In deze actieve workshop van De Aanstokerij vergelijken we culturen met een ui (cultuurmodel van Hofstede). Het helpt je om op een ervaringsgerichte manier bewust te worden van de eigen cultuur en waarom het soms confronterend is wanneer we in contact komen met andere culturen. Verwacht in deze workshop geen ellenlange theoretische uitleg, maar wel zelf ontdekken en op zoek gaan naar (andere) inzichten over waarden en waardeverschillen via korte spelen. Opgelet: deze vorming werd geannuleerd!