print this page

Co-Animator

Ben je een jongere met een beperking? Ben jij 15 jaar of ouder en wil je graag omgaan met kinderen en jongeren in het jeugdwerk? Wil je graag je talenten ontplooien in een vrijwilligersploeg? Dan is de cursus co-animator iets voor jou.
Top Vakantie vzw streeft naar een inclusieve werking. Dit niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de vrijwilligersploegen voor en achter de schermen op onze verblijven. Na de cursus kan je mee als Co-Animator op onze binnenlandse vakanties.


Wat kan je verwachten?

We werken doorheen de 6-daagse vorming op basis van je eigen talenten, zodat je met de aangereikte tips en tricks en de nodige ondersteuning, na afloop taken kan opnemen in een vrijwilligersploeg.

De hoofdtaak is kinderen en jongeren begeleiden.

Sta je graag voor een groep of ondersteun je liever zonder op de voorgrond te staan? Iedereen is welkom en kan zijn sterktes verder ontplooien.

Vanuit je eigen kwaliteiten, ontdek je alle mogelijkheden, verleggen we grenzen en werken we verder op dit succes.

De cursus is trouwens ook rolstoeltoegankelijk.Hoe wordt er gewerkt?

De cursus Co-Animator vindt telkens samen plaats met een cursus Animator in het Jeugdwerk. Op sommige momenten werken we graag inclusief met deze cursus.
We bieden je natuurlijk vooral een cursus aan op maat van jezelf en je talent. Je krijgt geregeld keuzemogelijkheden welke sessie je wil volgen. Aansluitend geven we ruimte om de nieuw aangeleerde informatie te verwerken en oefenen we binnen onze kleine groep van max. 5 deelnemers. Indien mogelijk proberen we ook een echt kamp aan het werk te zien.

Elke dag overlopen we in een kort gesprek de aangereikte talenten en krijg je de mogelijkheid om je gevoel te verwoorden, aan te duiden. We werken met een visueel trajectboekje waarin de talenten duidelijk worden aangetoond.Voorbereiding op de cursus

Voor aanvang van de cursus leren we jou graag beter kennen tijdens een intakegesprek. Dit zal plaatsvinden tijdens de week van 25/05-31/05/2020. Geef op het inschrijvingsformulier aan of je dit graag gepland ziet tijdens de week op een avond of in het weekend. Voor het intakegesprek bezorgen we jou bepaalde invuldocumenten als voorbereiding op het gesprek. Graag horen we tijdens het gesprek jou aan het woord. Natuurlijk mag je door een vertrouwenspersoon vergezeld zijn.Wat na de cursus?

Na de cursus krijg je de mogelijkheid om als Co-Animator mee op Kids’ Days of kamp te gaan. Je werkt met andere Top Vakantie-vrijwilligers samen in een team op basis van jouw talenten. De verantwoordelijke van het verblijf helpt je sterktes mee ontdekken en verder ondersteunen.
Tijdens een terugkomdag ontvang je een getuigschrift van Co-Animator.Voorwaarden

Minstens 15 jaar zijn (!) bij aanvang van de cursus.Data

Zomer 2020
woensdag 01/07/2020 - maandag 06/07/2020Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior - SINT-IDESBALD


Locaties en hoe er te geraken

Onze cursus Co-Animator vindt plaats op volgende locatie:

Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior, Hotellaan 10, 8670 Sint-Idesbald.

Deze cursuslocatie is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist op eigen houtje naar de cursus. Desgewenst brengen we jou in contact met andere deelnemers die uit jouw buurt afkomstig zijn om te carpoolen of samen met het openbaar vervoer te reizen.

  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Excelsior

Prijs

€ 195,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je, afhankelijk van gemeente tot gemeente, een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

* Op het einde van de cursus ontvang je, inbegrepen in de prijs, ook jouw eerste Top Vakantie-T-shirt.

* Dit betreft een interne cursus. Verblijf, maaltijd en opleiding zijn in de prijs inbegrepen. Enkel eventueel barverbruik 's avonds dient ter plekke betaald te worden.

  Schrijf je hier in!