print this page

Co-Animator

Ben je een jongere met een beperking en wil je graag omgaan met kinderen en jongeren in het jeugdwerk? Wil je graag je talenten ontplooien in een vrijwilligersploeg? Dan is onze cursus co-animator, een inclusieve animatorcursus, iets voor jou.
Top Vakantie vzw streeft naar een inclusieve werking. Dit niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de vrijwilligersploegen voor en achter de schermen op onze verblijven. Na de inclusieve cursus kan je mee als Co-Animator op onze binnenlandse vakanties.


Wat kan je verwachten?

Je volgt de cursus Animator. Doorheen de 6-daagse vorming helpen we jou alles te volgen en gaan we dieper in op je eigen talenten. Na afloop kan je met de aangereikte tips en tricks en de nodige ondersteuning taken opnemen in een vrijwilligersploeg.

De hoofdtaak is kinderen en jongeren begeleiden.

Sta je graag voor een groep of ondersteun je liever zonder op de voorgrond te staan? Iedereen is welkom en kan zijn sterktes verder ontplooien.

Vanuit je eigen kwaliteiten, ontdek je alle mogelijkheden, verleggen we grenzen en werken we verder op dit succes.Hoe wordt er gewerkt?

We trachten een inclusieve cursus Animator aan te bieden. De cursus Co-Animator vindt samen plaats met een cursus Animator in het Jeugdwerk. Je volgt met de nodige aanpassingen dan ook de sessies in die cursus. We proberen natuurlijk vooral op maat van je mogelijkheden en je talent te werken. Je krijgt geregeld keuzemogelijkheden welke sessie je wil volgen: de "reguliere" of een specifieke. Aansluitend geven we ruimte om de nieuw aangeleerde informatie te verwerken en oefenen we extra binnen onze kleine groep van max. 3 deelnemers. Indien mogelijk proberen we ook een echte Top Vakantie aan het werk te zien.

Elke dag overlopen we in een kort gesprek de aangereikte talenten en krijg je de mogelijkheid om je gevoel te verwoorden, aan te duiden. We werken met een visueel werkboekje waarin de talenten duidelijk worden aangetoond.Voorbereiding op de cursus

Voor aanvang van de cursus leren we jou graag beter kennen tijdens een intakegesprek. Dit zal plaats vinden na afspraak. Geef op het inschrijvingsformulier aan of je dit graag gepland ziet tijdens de week op een avond of in het weekend. Voor het intakegesprek bezorgen we jou bepaalde invuldocumenten als voorbereiding op het gesprek. Graag horen we tijdens het gesprek jou aan het woord. Natuurlijk mag je door een vertrouwenspersoon vergezeld zijn.Wat na de cursus?

Na de cursus krijg je de mogelijkheid om als Co-Animator mee op Kids’ Days of kamp te gaan. Je werkt met andere Top Vakantie-vrijwilligers samen in een team op basis van jouw talenten. De verantwoordelijke van het verblijf helpt je sterktes mee ontdekken en verder ondersteunen.
Tijdens een terugkomdag ontvang je een getuigschrift van Co-Animator.Voorwaarden

Deelnemen aan een intakegesprek.Data

Werkjaar 2020-2021

Zomer 2021zaterdag 03/07/2021 - donderdag 08/07/2021Koksijde

Werkjaar 2021-2022

Herfst 2021zaterdag 30/10/2021-donderdag 04/11/2021
Zomer 2022zaterdag 02/07/2022-donderdag 07/07/2022


Locatie en hoe er te geraken

Onze cursus Co-Animator vindt, tenzij anders vermeld, plaats op volgende locatie:

Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior, Hotellaan 10, 8670 Sint-Idesbald.

Deze cursuslocatie is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kan dus op eigen houtje naar de cursus reizen. Er wordt natuurlijk voor de effectieve start ook ruimschoots tijd voorzien voor het onthaal met een eventuele begeleider erbij.

  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Excelsior

Prijs

€ 199,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je, afhankelijk van gemeente tot gemeente, een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

* Op het einde van de cursus ontvang je, inbegrepen in de prijs, ook jouw eerste Top Vakantie-T-shirt.

* Dit betreft een interne cursus. Verblijf, maaltijd en opleiding zijn in de prijs inbegrepen. Enkel eventueel barverbruik 's avonds dient ter plekke betaald te worden.

  Schrijf je hier in!