print this page

Co-Animator

Ben je een jongere met een beperking? Ben jij 15 jaar of ouder en wil je graag omgaan met kinderen en jongeren in het jeugdwerk? Wil je graag je talenten ontplooien in een animatieploeg? Dan is de cursus co-animator iets voor jou.
Top Vakantie vzw streeft naar een inclusieve werking. Dit niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de animatieploegen op onze verblijven. Na de cursus kan je mee als Co-Animator op onze Kids’ Days (eigen speelpleinwerking) of onze binnenlandse kampen.

Wat kan je verwachten?

We werken doorheen de 6-daagse vorming op basis van je eigen talenten, zodat je met de aangereikte tips en tricks en de nodige ondersteuning, na afloop taken kan opnemen in een animatieploeg.

De hoofdtaak is kinderen en jongeren begeleiden.

Sta je graag voor een groep of ondersteun je liever zonder op de voorgrond te staan? Iedereen is welkom en kan zijn sterktes verder ontplooien.

Vanuit je eigen kwaliteiten, ontdek je alle mogelijkheden, verleggen we grenzen en werken we verder op dit succes.


Hoe wordt er gewerkt?

De cursus Co-Animator vindt telkens samen plaats met een cursus Animator in het Jeugdwerk. Op sommige momenten werken we graag inclusief met deze cursus.
We bieden je natuurlijk vooral een cursus aan op maat van jezelf en je talent. Je krijgt geregeld keuzemogelijkheden welke sessie je wil volgen. Aansluitend geven we ruimte om de nieuw aangeleerde informatie te verwerken en oefenen we binnen onze kleine groep van max. 5 deelnemers. Indien mogelijk proberen we ook een echt kamp aan het werk te zien.

Elke dag overlopen we in een kort gesprek de aangereikte talenten en krijg je de mogelijkheid om je gevoel te verwoorden, aan te duiden. We werken met een visueel trajectboekje waarin de talenten duidelijk worden aangetoond.

Wat na de cursus?

Na de cursus krijg je de mogelijkheid om als Co-Animator mee op Kids’ Days of kamp te gaan. Je werkt met andere Top Vakantie-vrijwilligers samen in een team op basis van jouw talenten. De verantwoordelijke van het verblijf helpt je sterktes mee ontdekken en verder ondersteunen.
Tijdens een terugkomdag ontvang je een getuigschrift van Co-Animator.