print this page

Keuzesessies Mix Max 02/03/2024


1.Animatie onderweg

Op kamp ben je heel veel onderweg. We hebben het heus niet alleen over de lange reizen met trein/bus/vliegtuig heen naar en terug van onze bestemming. We maken ook daguitstappen met bus of tram of trekken er zelf met de fiets of te voet op uit. Op Kids' Days zijn er dan weer dagelijkse transporten tussen de bedrijven en de speellocatie. 

Tijdens het onderweg zijn kan je de hele groep niet gelijktijdig animeren, er moet veel gewacht worden, ... Een enkeling zou dan zelfs in slaap durven dommelen.

Wij focussen in deze sessie niet op de "weaknesses", maar wel op de "opportunities" van dit onderweg zijn. Met heel wat tips en tricks leer je hoe jij de ambiance in de keet brengt terwijl je in grote of kleine groep op welke manier en hoe lang ook onderweg bent. Want "Everywhere we go-o, people need to kno-ow, who we a-are and where we come from!"

2. Fourage voor gevarieerde spel(len)(bagage)!

Hoe breid je jouw spelbagage uit en hoe wordt dat spellengeheugen een bron voor weer nieuwe activiteiten?

De kamp- of spelletjesmap is niet enkel een stukje nostalgie van toen gsm en laptop nog niet bestonden, want ook anno 21e eeuw komt deze - zij het gemakkelijker in een digitaal jasje - daarvoor nog steeds van pas. Wij helpen je aan een heel aantal extra "spelbites" voor jouw RAM-geheugen zodat jouw activiteiten voortaan nog spannender en ingenieuzer worden, een dood moment onmiddellijk nieuw leven ingeblazen wordt, je een verveelde groep terug op sleeptouw krijgt, ... 

3.HV, oh jee? Of nee: hoezee! 

Welkom in de wondere wereld van de HV?Van de wat? De hoofdverantwoordelijke Kids’ Days!

In een functie als HV krijg je verantwoordelijkheden waar de nodige leiderschapstalenten voor nodig zijn. Laat je zeker niet afschrikken door administratie of andere communicatieve taken. Wij stomen je klaar om deze rol met glans te vervullen en volledig klaar te staan voor jouw eerste Kids’ Days.

Was je al eens HV? Onze tips en tricks en de uitwisseling in deze sessie tillen de kwaliteit van jouw Kids' Days voortaan naar een nog hoger niveau! 

4.Het leven is een poppenspelHoe zorg je ervoor dat de deelnemers aan je lippen hangen bij een poppenkast? Maak van elk avontuur een spektakel! Aan de hand van enkele simpele tips wordt jouw poppenkast een verhaal dat jullie allen zal bijblijven! Tot dan!
5.Wel bijzonder, maar toch gewoon!

Bijzondere situaties en deelnemers, we weten er ons niet altijd alleen de baas over. Gelukkig heb je dan meestal het team om ze samen de baas te kunnen. In deze sessie steek je alvast ook zelf weer een aantal extra do's and don''ts op. Zo sta je ook weer sterker in je schoenen voor het geval je ooit toch eens alleen komt te staan.

Maar wat met bijzondere kaderleden? Zij die niet meteen schijnen te passen in jouw team doordat ze een ander profiel dan beoogd hebben of er een bepaalde competentie niet is of uitkomt? Staan we ervoor open om hen toch te doen passen? En hoe kunnen we hen dan best inzetten en voldoende tot hun recht laten komen?