print this page

Mix Max-vormingsdag - zaterdag 05 oktober 2019

Zaterdag 05 oktober 2019 verwelkomen we alle vrijwilligers in Gent voor een nieuwe Top Vakantie-Mix Max-vormingsdag.

Op onze Mix Max-vormingsdagen bieden we een interessant aanbod aan permanente vormingen voor jeugdwerkers in een topsfeer aan. Deelname is gratis en staat open voor alle mogelijke enthousiaste jeugdwerkers. Iets om dus samen met vrienden te beleven en tegelijkertijd weer nieuwe gelijkgestemden leren kennen! 

Sessies:


Titel: Bijzondere deelnemers, situaties en noden

Inhoud: Top Vakantie wil er voor iedereen zijn. Inclusie is dus een belangrijk codewoord. Zo kunnen ook heel wat deelnemers met een ondersteuningsbehoefte bij ons terecht. Voor een aantal onder hen is dat met 1-op-1-begeleiding door een Begeleider Bijzondere Zorgen. Anderen hebben dan weer nood aan een vertrouwenspersoon. Of misschien helpt het gewoon al als de voltallige kaderploeg over een aantal kapstokken beschikt om hen op maat te begeleiden. Sowieso is het dus aangewezen dat iedereen wel weet hoe je op een bepaald soort gedrag kan reageren. Na deze sessie is dit alvast het geval!

Instructeur: TopVorm.net & Zorg&Kind

Max. aantal: 16


Titel: Escape rooms creëren en beleven

Inhoud: Escape rooms zijn hip, maar wat kan je er mee op een verblijf? We kijken hoe je (de elementen van) een escape room zelf kan maken op een verblijf en hoe je de technieken en doelen aanpast aan verschillende leeftijden.

Instructeur: TopVorm.net

Max. aantal: 16


Titel: Spelbedervers

Inhoud: In sommige activiteiten of spelletjes zitten addertjes onder het gras die een ongewenst effect hebben op het spel zelf of op één of meerdere spelers. Vanuit concrete voorbeelden ontdek je deze ongewenste effecten en proberen we die te counteren door alternatieven te verzinnen.

Na deze sessie kun je die addertjes reeds tijdens voorbereiding in de kiem smoren, of kun je er met de gepaste begeleidershouding of (technische) spelingreep op reageren tijdens het spelen zelf.

Instructeur: extern: Oetang

Max. aantal: 16


Titel: Communicatie met ouders, niet altijd in crisis

Inhoud: Communicatie met ouders en externen voor, tijdens, en na het verblijf, het is geen evidente zaak, ook al ben je een enthousiaste en geëngageerde vrijwilliger. Niet alle nieuws dat overgebracht moet worden is slecht nieuws, maar wat als er wel enkele problemen moeten besproken worden? Hoe pak je dat best aan? Iedereen die zich inschrijft voor deze sessie mag vooraf eigen input geven, zodat er tijdens de sessie zelf echt gewerkt kan worden rond jullie specifieke vragen.

Instructeur: TopVorm.net

Max. aantal: 16


Titel: Kindergrime (enkel namiddag)

Inhoud: Een complete tijger, Spiderman of fee op het gezicht of een klein figuurtje op de arm? Kinderen staat rijen dik aan te schuiven voor een grimestand. Tijdens deze sessie leer je alle technieken om voortaan zelf een grimeactiviteit tijdens een Top Vakantie te geven of om mee met het Promoteam op pad te trekken.
 

Instructeur: extern: Smoeltjesverf

Max. aantal: 16


Titel: Pimp je T-shirt (en zoveel meer)

Inhoud: Met allerhande creatieve technieken leren we hoe we kledij kunnen pimpen. Sta jij na deze sessie voortaan met een gepimpt Top Vakantie-T-shirt voor je groep of leer je de aangeleerde technieken een volgende keer ook gewoon aan je deelnemers aan?

Vereiste: Eigen T-shirt meebrengen waarop geoefend mag worden.

Instructeur: TopVorm.netMax. aantal: 16


Titel: 3-6, van survival naar puur plezier
Inhoud: Een eerste keer voor een groep kleuters staan? Behalve de geboren kleuterleid(st)ers boezemt het iedereen wel wat angst in. Wij leren je tijdens deze sessie hoe je spelenderwijze deze deelnemers doorheen en een spel en het dagelijkse leven loodst!
Instructeur: TopVorm.netMax. aantal: 16

Waar en Wanneer? 

Mix Max vindt plaats op zaterdag 09 oktober 2019. We starten om 10.00u en ronden af om 15.30u. Aansluitend vindt een receptie plaats voor de geslaagde deelnemers van de Terugkomdag.

Plaats van afspraak:Routebeschrijving:

De school is zeer vlot bereikbaar.Hoe inschrijven?

Op het inschrijvingsformulier geef je aan welke sessies je bij voorkeur wenst te volgen. Zo hebben wij alvast een idee van de aantallen en kunnen we het nodige materiaal voorzien. 

Gegarandeerd krijg je van ons (een) schitterende vorming(en), gegeven door instructeurs-experten die weten waarover ze spreken.


Prijs?

Wij voorzien een resem interessante vormingen en spelplezier, een broodjeslunch, drank en een 4-uurtje. Deelname is gratis. Inschrijven vooraf is wegens de praktische voorbereidingen verplicht.

Let! Deelname is gratis MAAR wie inschrijft en de dag zelf zonder geldige reden (afwezigheidsattest) niet opdaagt, krijgt na afloop wel een factuur van 10 euro.  


  Hier inschrijven voor Mix Max 05/10/2019!


Mix Max is een actieve belevenis voor iedereen!

Zorg dat je erbij bent!