print this page

Mix Max-vormingsdag - zaterdag 25 april 2020

Zaterdag 25 april 2020 verwelkomen we alle vrijwilligers in Leuven voor een nieuwe Top Vakantie-Mix Max-vormingsdag.

Op onze Mix Max-vormingsdagen bieden we een interessant aanbod aan permanente vormingen voor jeugdwerkers in een topsfeer aan. Deelname is gratis en staat open voor alle mogelijke enthousiaste jeugdwerkers. Iets om dus samen met vrienden te beleven en tegelijkertijd weer nieuwe gelijkgestemden leren kennen! 

Op het programma


Sessies:

 


Titel: Bijzondere deelnemers, situaties en noden (enkel voormiddag)

Inhoud: Top Vakantie wil er voor iedereen zijn. Inclusie is dus een belangrijk codewoord. Zo kunnen ook heel wat deelnemers met een ondersteuningsbehoefte bij ons terecht. Voor een aantal onder hen is dat met 1-op-1-begeleiding door een Begeleider Bijzondere Zorgen. Anderen hebben dan weer nood aan een vertrouwenspersoon. Of misschien helpt het gewoon al als de voltallige kaderploeg over een aantal kapstokken beschikt om hen op maat te begeleiden. Sowieso is het dus aangewezen dat iedereen wel weet hoe je op een bepaald soort gedrag kan reageren. Na deze sessie is dit alvast het geval!

Instructeur: TopVorm.net & Zorg&Kind

Max. aantal: 16


Titel: Yoga

Inhoud: Als een echte yogi of yogini leer je hoe je je met enkele basishoudingen en yoga-oefeningen kan ontspannen tijdens een drukke Top Vakantie. Dit is ook gewoon een leuke sessie om zelf met je deelnemers te gaan doen! 

Instructeur: De Yogamobiel

Max. aantal: 16


Titel: LEGOboost

Inhoud: LEGO? Da's fun voor klein én groot! En LEGOboost? Desondanks dit volgens de verpakking speelgoed is voor deelnemers van 7-12 jaar, boezemt het vrijwilligers vaak angst in om dit te begeleiden. Wij leren je hoe simpel de besturing van dit LEGOpakket in elkaar zit. De moeilijkheid bestaat hem in het op orde houden van alle dozen. En oh ja, ook daar geven wij de je nodige tips voor!

Instructeur: TopVorm.net

Max. aantal: 16


Titel: Pestpreventie (enkel voormiddag)

Inhoud: Hoe voorkom je pestsituaties en als het zich dan toch voordoet, hoe ga je ermee om? Welke kracht heeft de groep om de pestsituatie aan te pakken? Tijdens deze vorming leer je pestgedrag herkennen, krijg je inzicht in het belang van pestpreventie én maak je kennis met de Schwung!-aanpak van Pimento.

Je leert hoe je de verbondenheid in een groep stimuleert door aandacht te besteden aan individuele krachten en talenten. En hoe je samen aan een context kunt werken waarin pesten geen plaats (meer) krijgt.

Instructeur: Pimento

Max. aantal: 16


Titel: Ruige spelen (enkel voormiddag)

Inhoud: Extra gas geven tijdens je activiteiten, een beetje trekken en sleuren, wanneer en in welke omstandigheden kan dat tijdens een Top Vakantie gebeuren. Groepsbindende factor als je deze categorie spelen op het juiste moment uithaalt? Een dikke 10! Tijdens deze sessie leer je het allemaal ondervinden!

Instructeur: TopVorm.net

Max. aantal: 16


Titel: Begeleid vrij spel (enkel namiddag)

Inhoud: Het kind kiest volledig zelf wat hij speelt, met wie hij dat doet en hoe lang dat duurt. De schrik van elke animator, want HOE ga je hier in godsnaam mee om? En hoe begeleid je kinderen die zelf niet aan het spelen geraken? Wat installeer je zelf en hoe speel je mee?

Vrij spel, maar dan net ietsje anders. Een actieve en zeer speelse sessie!

Instructeur: Koning Kevin vzw

Max. aantal: 16


Titel: Rode vlag voor grensoverschrijdend gedrag (enkel namiddag)

Inhoud: Op basis van het vlaggensysteem van Sensoa leren we welke gedragingen van deelnemers op welke leeftijd ook kunnen/normaal zijn en welke we hoegenaamd niet mogen tolereren.

Instructeur: Top Vakantie en TopVorm.net

Max. aantal: 16


Titel: Meer dan macramé

Inhoud: Vriendschapsbandjes zijn helemaal geen vergane glorie uit je kindertijd! Macramé-armbandjes maken is nog steeds een razend populaire activiteit om met je deelnemers te doen. Ken je enkel de basisknopen en voel je het kriebelen om een stapje verder te gaan? Tijdens deze sessie gaan we ons verdiepen in verschillende nieuwe knooptechnieken om jouw macramé-bandjes naar een hoger niveau te tillen! Wedden dat je je originele bandje in vrolijke kleuren niet meer af wil doen?

Deze sessie is ook toegankelijk voor wie geen voorkennis van macramé heeft.

Instructeur: Top Vakantie en TopVorm.net

Max. aantal: 16


Titel: Met 3-6 de dag door …

Inhoud: Een eerste keer voor een groep kleuters staan? Behalve voor de geboren kleuterleid(st)ers is dit voor iedereen wel een uitdaging. We leren hoe je onze kleinste deelnemers met handige trucjes doorheen de dag loodst. Hun onvoorwaardelijke vriendschap is nu al een feit!

Instructeur: Top Vakantie en TopVorm.net

Max. aantal: 16
Praktisch

Mix Max vindt plaats op zaterdag 25 april 2020. We starten om 10.00u en ronden de vormingen af om 15.30u. Aansluitend vindt tot 16.00u een apotheose plaats voor de geslaagde deelnemers van de Terugkomdag die tegelijkertijd plaatsvindt.

Ter plekke: tussen 9.30u en 10.00u,
Of aan de achterkant van het station Leuven om in groep naar de locatie te wandelen: tussen 9.00u en 9.30u.  

De Mix Max-vormingsdag vindt plaats in Basisschool Heffel, Vlierbeeklaan 1, 3010 Kessel-Lo. Deze school is vlot bereikbaar (1,6 km of 21 minuutjes stappen van aan het station).


Waar en wanneer?

De Terugkomdag vindt plaats op zaterdag 25 april 2020 in Basisschool Heffel, Vlierbeeklaan 1, 3010 Kessel-Lo. Deze school is vlot bereikbaar (1,6 km of 21 minuutjes stappen van aan het station).

We starten om 10.00u ter plekke en ronden ook ter plekke om 16.00u af.Hoe inschrijven?

Op het inschrijvingsformulier geef je aan welke sessies je bij voorkeur wenst te volgen. Zo hebben wij alvast een idee van de aantallen en kunnen we het nodige materiaal voorzien. 

Gegarandeerd krijg je van ons (een) schitterende vorming(en), gegeven door instructeurs-experten die weten waarover ze spreken.


Prijs?

Wij voorzien een resem interessante vormingen en spelplezier, een broodjeslunch, drank en een 4-uurtje. Deelname is gratis. Inschrijven vooraf is wegens de praktische voorbereidingen verplicht.

Let! Deelname is gratis MAAR wie inschrijft en de dag zelf zonder geldige reden (afwezigheidsattest) niet opdaagt, krijgt na afloop wel een factuur van 10 euro.  


  Hier inschrijven voor Mix Max 25/04/2020!


Mix Max is een actieve belevenis voor iedereen!

Zorg dat je erbij bent!