print this page

Versterk jezelf als BBZ

Top Vakantie zet zich in om iedere deelnemer een aangenaam verblijf te bezorgen. Ook kinderen of jongeren die een ondersteuningsbehoefte hebben, vallen bij ons niet uit de boot. Wanneer een deelnemer meer ondersteuning nodig heeft dan een basiskaderploeg kan aanbieden, spelen we hierop in door een Begeleider Bijzondere Zorgen (kortweg BBZ) toe te voegen aan een kaderploeg.

Let op: deze vorming is geen 'cursus BBZ' maar een hulpmiddel voor BBZ'ers, zorgverleners, centrumleiders en hoofdverantwoordelijken. Een echte meerwaarde voor wie zijn/haar kennis en vaardigheden wilt bijschaven met praktijkgebonden tips!

De boeiende sessies worden voorbereid en gebracht door KinderCoach Lies.Waar & wanneer?

2023-2024Zaterdag 18/11 - Zondag 19/11/'23Sint-Idesbald

We starten stipt op zaterdag om 10.00u in Vormingscentrum Excalibur. Daar eindigen we ook weer op zondag om 14.00u.

Verblijven doen we Vakantiecentrum Excelsior.Wat kan je verwachten?

Tijdens deze vorming geven we je een nieuwe kijk op het gedrag van kinderen en hoe je hierop anders kan reageren. We focussen op het gedrag en niet op een ‘label’. Wat willen kinderen ons vertellen met een bepaald gedrag en hoe kan jij als BBZ ondersteuning geven?

Zaterdag

We starten zaterdagochtend rustig aan met een kennismaking. We kijken in onze ‘rugzak’ en ontdekken wat daarin zit. Nadien springen we in een eerste stukje theorie. Hoe kan je positief kijken naar kinderen die bepaald gedrag vertonen? 

Tipje van de sluier: Het is een skill (vaardigheid) die je kan leren! 

Na de middag zoomen we in op ons brein. Wat maakt dat een deelnemer soms ‘over’reageert? Dat kom je op zaterdagnamiddag te weten. Co-regulatie is daarbij een handige theorie om in te zetten. 

Je zal ook leren dat we ons mensenbrein nodig hebben om verbindend te communiceren

Zondag

Op zondag gaan we heel concreet in op hoe je omgaat met een deelnemer die vastloopt in een situatie: hoe reageer je hier op, waar let je op tijdens je communicatie en wat kan je doen om dit op te lossen? We zetten de 'theorie' onmiddellijk om in de praktijk en bespreken mogelijke situaties. Breng dus zeker enkele casussen mee vanuit jouw (Top Vakantie) praktijk. 

Geen saaie theorieën die je al 10 keer hebt gehoord. Wel een interactieve vorming speciaal voor ervaren vrijwilligers. Enige kennis door opleiding of ervaring is dus wel vereist. 

Getuigenissen

Lees hier de reacties van enkele cursisten uit eerdere edities.


Hoe deelnemen?

Vereisten:


Inschrijven:

De kostprijs voor deze vorming bedraagt 75 EUR.
Dit omvat de volledige vorminsspecial, een overnachting, een middagmaal en avondmaal op zaterdag en een ontbijt en middagmaal op zondag.

Bovendien ontvang je een waardebon van 25 EUR die je kan inruilen wanneer je binnen het jaar meegaat als BBZ op een Top Vakantie-verblijf.


  Schrijf je hier in!