print this page

Vormingsspecial voor BBZ'ers

Top Vakantie zet zich in om iedere deelnemer een aangenaam verblijf te bezorgen. Ook kinderen of jongeren die een ondersteuningsbehoefte hebben, vallen bij ons niet uit de boot. Wanneer een deelnemer meer ondersteuning nodig heeft dan een basiskaderploeg kan aanbieden, spelen we hierop in door een Begeleider Bijzondere Zorgen (kortweg BBZ) toe te voegen aan een kaderploeg.

Omdat we merken dat de vraag naar bijkomende ondersteuning stijgt, willen we graag een vorming aanbieden om onze begeleiders kapstokken aan te bieden om met deze stijl van begeleiden om te gaan. Let op: deze vorming is geen 'cursus BBZ' maar een hulpmiddel voor huidige en toekomstige BBZ's. Een echte meerwaarde voor wie zijn/haar kennis en vaardigheden wilt bijschaven met praktijkgebonden tips!

De boeiende sessies worden voorbereid en gebracht door KinderCoach Lies en Kinderkijk Kindercoaching.

Op het programma:

Tijdens deze vorming geven we je een nieuwe kijk op het gedrag van kinderen en hoe je hierop anders kan reageren. We focussen op het gedrag en niet op een ‘label’. Wat willen kinderen ons vertellen met een bepaald gedrag en hoe kan jij als BBZ ondersteuning geven?

We gaan heel concreet in op hoe je omgaat met een deelnemer die vastloopt in een situatie: hoe reageer je hier op, waar let je op tijdens je communicatie en wat kan je doen om dit op te lossen? We zetten de 'theorie' onmiddellijk om in de praktijk en besprek(l)en mogelijke situaties. 

Geen saaie vorming met theorie die je al 10 keer hebt gehoord. Wel een interactieve dag speciaal voor ervaren vrijwilligers. Enige kennis door opleiding of ervaring is dus wel vereist. 

Vereisten:

- Je hebt of bent bezig met een basisopleiding in een pedagogische richting (ortho, ergo, …);

- Je hebt ervaring in het Jeugdwerk;

-  Je hebt ervaring in het begeleiden van kinderen met een ondersteuningsbehoefte;

- Je bent 18 jaar of ouder;

- Je hebt zin om (opnieuw) mee te gaan als BBZ op een Top Vakantie-verblijf.

Waar & wanneer?

Deze vormingsspecial voor BBZ'ers vindt plaats van zaterdag 16 februari tot en met zondag 17 februari 2019.

We verwelkomen jou stipt om 10.00u op zaterdag en laten je weer los op zondag om 13.00u.


Vakantiecentrum Excelsior
Hotellaan 10
8670 Sint-Idesbald

Hoe inschrijven?

De kostprijs voor deze vorming bedraagt 50 EUR.
Dit omvat de volledige vorminsspecial, een overnachting, een middagmaal en avondmaal op zaterdag en een ontbijt en middagmaal op zondag.

Bovendien ontvang je een waardebon van 25 EUR die je kan inruilen wanneer je binnen het jaar meegaat als BBZ op een Top Vakantie-verblijf.

  Schrijf je hier in!