print this page

EHBO-weekend

Behaal je brevet Eerste Hulp en/of Helper via Top Vakantie!

In samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen organiseert Top Vakantie de officiële EHBO-cursussen Eerste Hulp (basis) en Helper (vervolg) in weekendvorm.

Wat doe je als Tom valt tijdens een kringspel? Of Marie valt van haar paard? Weet jij wat te doen als Thibeau plots last krijgt van zijn hart?

Eerste hulp is niet moeilijk. Meer zelfs, het is poepsimpel!

In allerhande situaties komt eerste hulp goed van pas. Het is dan ook belangrijk dat je die eerste hulp goed en correct uitvoert. Kriebelt het al langer om je kennis eerste hulp uit te breiden of op te frissen? Het kan! Met de juiste technieken en een paar tips kan je al snel een wereld van verschil maken voor een slachtoffer. Iederéén kan bovendien eerste hulp leren, jong en oud.

Op het einde van het weekend krijg je de kans de praktische proef af te leggen om het brevet van Eerste Hulp en/of Helper te behalen van Rode Kruis-Vlaanderen.


Eerste Hulp (basiscursus)

 Op het programma:

De sessies worden actief aangeboden en we zorgen voor voldoende oefenkansen.

Op het einde van het weekend krijg je de kans een praktische proef af te leggen. Indien je hiervoor slaagt, ontvang je het brevet Eerste Hulp van Rode Kruis-Vlaanderen. Een absolute meerwaarde voor elke jeugdwerker. 

Helper (vervolgcursus)

Méér eerste hulp leren? Wie na de basiscursus Eerste hulp zijn eerstehulpvaardigheden verder wil verfijnen, kan de vervolgcursus Helper volgen.

Op het programma:

Wie op het einde van het weekend slaagt in het examen, ontvangt het brevet Helper van Rode Kruis-Vlaanderen. Opgelet: om te starten met deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een geldig brevet Eerste Hulp.


Data

2021-2022
Vrijdag 22/10-Zondag 24/10/2021
Vakantiecentrum Huize Emmaüs & Vormingsinstituut Excalibur (Sint-Idesbald)Cursus Eerste Hulp
2021-2022
Vrijdag 22/10-Zondag 24/10/2021 Vakantiecentrum Huize Emmaüs & Vormingsinstituut Excalibur (Sint-Idesbald)Cursus Helper *Voor wie?

Locatie

Prijs

75 euro zonder en 95 euro met handboek (enkel bij Eerste Hulp, Helper werkt verder in hetzelfde boek).

Meer informatie over het handboek kan je via volgende link vinden: Handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen'.

  Schrijf je hier in


Getuigenissen

"Na de EHBO-cursus sta ik zelfverzekerder in mijn schoenen als HA!" (Marit)

"Het is een leuk weekend waarbij je veel leert. Er zijn simulaties, dus je kan je iets voorstellen voor in het echte leven." (Gloria)

"Brengt meer veiligheid in je eigen leven/tijdens een Top Vakantie!"

"Leuke vorming, kort en dus handig."

 "Ik volgde de cursus EHBO Helper omdat ik het belangrijk vind levensreddend te kunnen handelen. Daarnaast leer je ook de basisknepen van het 'zorg' verlenen. Die kan ik dan gebruiken tijdens een verblijf met Top Vakantie. Ook in heel wat andere situaties ben je met deze vaardigheden geholpen om anderen te helpen. Kortom een must voor elke vrijwilliger!" (Benjamin)